Saada meile lugu, pilt või video siit!

Rahva hääl on rahvaajakirjandus – seda kõige paremas ja sügavamas tähenduses! Siia saavad kirjutada ja oma pilte/videosid saata kõik, kel teistega midagi jagada.

Lugeja: mis toimub pagaritoodetega? Varsti ei pea neid enam isegi närima!

 (84)

tulnukad-33
Foto on illustratiivneFoto: Ilmar Saabas

Olid ajad, mil ostes saia või koogi, oli sul ikka midagi süüa ka. Näiteks ostes ühe odava sarvesaia, sai kõhu kenasti täis. Kohe tundsid, et sai on tehtud korralikust tainast, ilusasti läbi küpsetatud ja täidab kõhtu. Kahjuks enam see nii ei ole.

Ostsin üle hulga aja omale tuttavaid kooke, täpsemalt glasuuritud kringleid. Välimus on sama, nimi on sama, glasuur on sama, kuid sisu midagi muud. Õigemini seda sisu nagu eriti enam polegi. Hammustad ja rüüpad midagi peale ja kadunud ta ongi. Mäluda enam vaja ei olegi. Koogi koostis on lihtsalt niivõrd õhuline, et ta lihtsalt kaob suust.

Sama asi on saiadega. Harjumusest ostad ühe saia ja arvad, et seda jagub tükiks ajaks, aga tegelikult kulub see palju kiiremini. Miks? Sest enamik saiast on õhk! Saiaviilule ei saa isegi võid määrida, sest see protseduur lihtsalt hävitab saiaviilu! Või kui pigistad saiaviilu pihku kokku, siis jääb ainult väike kuulike alles. Nii mahub terve sai pihku ära! No andke andeks, kuid mida see tähendab?

Muidugi võib aru saada, et tootjad on läinud nutikamaks ja leiutanud protsesse, kuidas ühe saia tainast teha mitu saia. See on muidugi tulusam, kuid kas seda saab enam saiaks nimetada? Koogid on samasugused. Varasem üks kook on võrdne tänapäeva mitme koogiga. Vastutulek kaalujälgijatele või mis?

Mis selle jutu mõte on? Lihtsalt tänapäeval pole asjad enam need, mis nad kunagi olid. On see nüüd ahnus, kokkuhoid või suisa pettus – eks mõtle ise.

Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare

RAHVA HÄÄLE TOP

Viimased uudised